Čovjek koji ljudima vraća osmijeh: Filip putuje svijetom i siromašnima popravlja zube

Svako može biti superheroj bez obzira na profesiju. Ovaj stomatolog putuje svijetom da bi vratio samopouzdanje, zdravlje i osmijeh siromašnim ljudima ne tražeći im novac zauzvrat

Filip Rosi je brazilski estetski stomatolog koji ima 38 godina i koji, osim što je otvorio humanitarnu organizaciju “Por1sorriso” 2016. godine, zajedno sa svojim timom besplatno popravlja zube siromašnim ljudima širom planete.

Ovaj brazilski stomatolog smatra da svoj život treba da posveti nečemu što je dobro za zajednicu. Njegova najstojanja da ispunjava svrhu svog života odvela su ga i van Brazila, uglavnom u siromašne zemlje, kao što su Kenija i Mozambik, gde ljudima pomaže da dobiju nov osmijeh i ne naplaćuje im svoje usluge.

Teri Rimer, jedna je od mnogih pacijenata kojima je ovaj stomatolog pomogao.

Ona je podijelila priču o svom životu prije nego što je imala operaciju. Spomenula je vrijeme kada nije mogla da ima pristojnu fotografiju jer su je svi izazivali da se nasmijje, a ona nije mogla, prenosi Truth Theory.

Osim estetskih problema, Rimer je imala problem sa ishranom jer nije mogla da jede sve, a njeno stanje sa zubima je toliko bilo loše, da su morali da joj uklone sve zube i ugrade novu kost.

Operacija je bila toliko složena, da je bilo potrebno nekoliko mjeseci da bi se oporavila, živeći svaki dan u velikim bolovima, a čak i lijekove koje je morala da uzima dovodili su do uznemirenog stomaka.

Prošla je kroz pakao kako bi mogla da vodi normalan društveni život, a sada se prema njoj postupa s poštovanjem koje je odavno trebala da ima.

Mladi stomatolog je pomogao mnogim ljudima, a ostaje nada da će nastaviti svoj posao.

Svijetu su potrebni ljudi kao što je on.

 

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *