Đaci u Vuhanu “oborili” školsku aplikaciju da ne bi morali da rade domaće zadatke

Škole su zatvorene kada je virus počeo da se širi brže, a vijest o tome, djeca u karantinu, dočekala su sa radošću, ali…

Dok planeta strahuje od novog virusa, mališani u epicentru epidemije pronašli su kreativan način da se oslobode domaćih zadataka.

Među brojnim detaljima o životu u 11-milionskom gradu Vuhanu koji je i dalje u režimu karantina zbog epidemije koronavirusa, izdvaja se jedan, piše Mashable.

Škole su zatvorene kada je virus počeo da se širi brže, a vijest o tome, djeca u karantinu, dočekala su sa radošću. Njihovo oduševljenje naglo je prekinuto kada je aplikacija DingTalk prerađena tako da djeca iako su van škole mogu da dobijaju lekcije i da rade domaće zadatke.

Međutim, mališani su doskočili i tom “problemu”. Nekako su saznali da će aplikacija ukoliko dobije dovoljno loših ocjena biti uklonjena iz prodavnice aplikacija, prenosi RTS.

Desetine hiljada korisnika slale su svoje mišljenje i ocjena aplikacije strmoglavila se preko noći sa 4,9 na 1,4. I tu je bio kraj učenju i domaćim zadacima…

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *