Ljubić 2020. – Godišnjica PD „Korak Više“

Planinarsko društvo „Korak Više“ iz Prnjavora proslavlja četvrtu godišnjicu rada i tom prilikom organizuje šetnju pod nazivom „Ljubić 2020.“

DETALjI AKCIJE:

Datum: nedjelja 05.04.2020.

– 07:00 – 07:30 okupljanje učesnika (učesnici iz Prnjavora) kod stare zgrade Elektra (parking iznad autobuske stanice, kod picerije „Oaza“).

*Mjesto okupljanja za planinarska Društva koja dolaze organizovanim prevozom je planinarski dom „Kod Uče“ (selo Popovići, 2km od ZTC „Banja Kulaši“)

NAPOMENA: do doma ne mogu doći veliki autobusi. Oni će ostati parkirani kod Banje „Kulaši“ (http://banjakulasi.com/o-nama/) (udaljeno 2 km od doma) tako da je naša preporuka da rezervnu presvlaku ponesete u rancima. Manja prevozna sredstva (kombi, automobili) mogu doći direktno do doma.

-07:30 Polazak autobusima prema Kulašima
-08:30 Polazak na uspon. Tokom pješačenja predviđeno je nekoliko pauza
-14:00 – 15:00 Dolazak do planinarskog doma u Popovićima, dodjela zahvalnica, ručak.

Za sve učesnike domaćin je obezbijedio besplatan ručak, osvježenje i prevoz na relaciji Prnjavor – Kulaši – Prnjavor (molimo Društva koja dolaze organizovanim prevozom da isti koriste za prevoz do krajnje tačke pohoda).

Staza je kružna. Počinje u Popovićima (pl.dom „Kod Uče“) i ide grebenom do kote Svinjar (596 mnv) odakle kreće spust prema selu Popovići gdje se nalazi planinarski dom.

Ukupna dužina staze je 15 kilometara, staza je srednje teška. Zbog velike visinske razlike koja se savladava i raznolikog terena po kome se hoda (lišće, trava, stijene), NAGLAŠAVAMO da je NEOPHODNO da imate DUBOKE CIPELE / GOJZERICE!!!
Na stazi NEMA izvora vode!

OPREMA:
– Dobro raspoloženje 😉
– Gojzerice (OBAVEZNO)
– Odjeća prilagođena trenutnim vremenskim uslovima
– Kabanica
– Rezervna odjeća i obuća
– Sunčane naočale, krema za sunčanje…
– Hrana za jedan dan
– Voda (1.5 – 2l) – na stazi NEMA izvora!
– Fotoaparat (OBAVEZNO) 😉

Planinarska društva koja dolaze organizovano potrebno je da potvrde dolazak do nedjelje 29.03. slanjem poruke u inboks (OBAVEZNO!) ili na brojeve telefona: Srđan (065/ 878-387) i
Uroš (065/ 480-986). Isti postupak je i za naše sugrađane.

Ovom prilikom pozivamo naše sugrađane i prijateljska Društva da nam se pridruže u što većem broju i da zajedno proslavimo naš rođendan!
DOBRODOŠLI! 😉

* Svaki učesnik akcije je dužan da se pridržava plana kretanja i da poštuje odluke vodiča
* U slučajevima kada nepovoljne vremenske prilike mogu uticati na izvodljivost ili bezbijednost akcije, datum njenog održavanja može biti pomjeren, odnosno prilagođen obavezama vodiča kao i vremenskim prilikama
* Svako lice na akciji učestvuje na vlastitu odgovornost, a maloljetna lica mogu učestvovati u akciji isključivo u pratnji roditelja ili osobe kojoj je roditelj dao pismenu saglasnost za brigu o maloljetnom licu tokom akcije, pri čemu ta osoba preuzima odgovornost za njihovu bezbijednost.

 

Izvor PD “Korak više”

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *