Mislili ste da ste trajno izbrisali poruke sa WhatsApp-a? E pa niste, a ovo je način da ih vratite!

Poruke se mogu ukloniti iz pojedinačnih i grupnih razgovora, a kada uklonite poruku, stiže vam obavještenje…

Vaše poruke sa WhatsApp-a se ne brišu trajno jer izbrisane poruke možete pronaći ponovo, bilo da koristite Iphone ili Android. Zapravo, postoji više iznenađujuće jednostavnih načina da ih pronađete ponovo.

Poruke se mogu ukloniti iz pojedinačnih i grupnih razgovora, a ta opcija je dostupna na svim Android, iOS i Windows telefonima. Kada uklonite poruku, stiže vam obavještenje koje kaže “Ova poruka je izbrisana”.

Međutim, poruke ostaju sačuvane na vašem telefonu i možete ih otkriti pomoću WhatsApp rezervne kopije. Sistem stvara rezervne kopije svih vaših poruka svako jutro u 2h, mada učestalost čuvanja poruka može da se promijeni i bude na nedeljnom ili mjesečnom nivou.

Da biste pročitali izbrisanu poruku, deinstalirajte WhatsApp, a zatim ga ponovo instalirajte. Nakon što se opet prijavite, moći ćete da vratite sve razgovore i rezervne kopije. Samo odaberite opciju za oporavak i biće vam vraćeni svi razgovori, uključujući i izbrisane poruke koje će biti prikazane kao da nikada nisu ni brisane, piše The Sun.

Čak i bez upotrebe rezervne kopije, brojne aplikacije nude opciju za otkrivanje izbrisanih poruka sa WhatsApp-a. Aplikacije poput “Dnevnik istorije obavještenja” (Notification History Log) i “Dnevnik obavještenja” (Notification Log) prikazuju vam sva obavještenja sačuvana u registru vašeg telefona, uključujući i razgovore sa WhatsApp-a.

Ponovnim pokretanjem telefona, takođe možete resetovati registar obavještenja, brišući svaku šansu za povratak izbrisanih poruka.

Izvor Telegraf

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *