Netflix obradovao korisnike: Nova opcija staje na kraj dosadnom sadržaju

Ako spadate u one malobrojne koji uživaju u kratkim automatskim trilerima, nemate razloga za brigu.

Napokon možete da prestanete da jurite za dugmetom za utišavanje zvuka kada prvi put otvorite Netflix. Striming gigant je u četvrtak uslišio molitve svojih korisnika, i uveo mogućnost isključivanja automatskog reprodukovanja video sadržaja na naslovnoj strani.

– Čuli smo reakcije jasno i glasno. Sada naši pretplatnici mogu da kontrolišu da li žele ili ne žele da vide autoplej sadržaj – saopštio je Netflix purem Twittera.

Ukoliko vam je bindžovanje postalo ozbiljan problem, Netflix je dodao i opciju da se isključi automatsko puštanje sledeće po redu epizode serije koju pratite.

Sve promjene koje napravite biće sačuvane na vašem profilu i važiće za sve uređaje, navodi se u objavi Netflix-a u centru za pomoć.

Evo kako da isključile ili uključite autoplej:

1. Ulogujte se na Netflix preko veb pretraživača,
2. Izaberite podešavanje profila – Manage Profiles, iz menija,
3. Izaberite profil koji želite da ažurirate,
4. Označite ili otčekirajte opciju Autoplay previews while browsing i Autoplay next episode in a series.

Biće potrebno da prođe neko vrijeme kako bi se odabrane promjene primijenile, napominje iz Netflix-a. Ipak, postoji način da proces ubrzate, piše CNET.

Ukoliko se ulogujete na neki drugi profil, a potom ponovo vratite na prvi (na kojem ste i napravili izmjene), on će se automatski ažurirati.

Ukoliko spadate u one malobrojne koji uživaju u malim trilerima, ne brinite – svoja podešavanja možete ostavtiti kakva jesu i nastaviti da uživate u autoplej opciji.

 

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *