“Ni manji grad, ni veća trka”: Institucijama i pokroviteljima prnjavorske trke uručeni sertifikati (FOTO)

Pripreme za 27. mart i 21. uličnu trku “Prnjavor” traju nekoliko mjeseci, a da Prnjavorčani dobro rade potvrda je stigla iz Evropske atletske federacije, koja je je uličnoj trki u Prnjavoru prije nekoliko dana dodijelila petu, maksimalnu zvjezdicu. Bio je to povod da predsjednik AK “Prnjavor” Željko Petrović, koji je idejni začetnik održavanja martovske ulične trke, institucijama i pokroviteljima trke uruči sertifikate „Pet zlatnih zvjezdica“ Evropske atletske asocijacije.

„Ni manjeg grada, ni veće trke“, anegdota je koja je postalna viralna, a upućena je od strane Evropske Atletske asocijacije martovskoj uličnoj trki u Prnjavoru. Zato i ne čudi što je upravo ova trka od Evropske atletske federacije dobila petu, maksimalnu zvjezdicu.  „Tome smo težili 20 godina“, kaže Željko Petrović, predsjednik AK „Prnjavor“ i organizator trke. Bila je ovo prilika da zajedno sa načelnikom opštine i ministarstvom za sport razgovaraju o ovoj prestižnoj nagradi.

“Izuzetno mi je zadovoljstvo da je po prvi put AK “Prnjavor” i Međunarodna atletska trka, koja će ove godine pokazati svoje 21 izdanje doživjela najveći standard Evropske atletske federacije od pet zlatnih zvjezdica. Ovom prilikom, zahvalio bih se opštini Prnjavor i načelniku opštine Darku Tomašu, koji nas maksimalmno podržava u ovoj priči”, rekao je Željko Petrović, predsjednik AK „Prnjavor“ Prnjavor.

Petrović se, osim načelniku opštine zahvalio i uručio sertifikat i kompaniji „Komerc mali“, generalnom sponzoru, te predstavnicima Doma zdravlja i Policijskoj stanici Prnjavor. Od prošle godine ovu trku Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske uvrstilo je u manifestacije od posebnog značaja za Republiku Srpsku, što je značajno doprinjelo da dođu do sadašnjeg standarda.

“Veliko mi je zadovoljstvo što mogu reći da je ministarstvo porodice, omladine i sporta bio pokrovitelj ovog događaja, koji je sada simbolično dobio petu zvjezdicu”, rekao je Mario Đuran, pomoćnik ministra za sport.

Trka u Prnjavoru, kroz mnoge godine, napreduje i živi zajedno sa ovim gradom. A, posebno je zadovoljstvo, kaže načelnik opštine Darko Tomaš, što je trka dobila pet zvjezdica.

“Moja prije svega zahvalnost AK “Prnjavor” na entuzijazmu, trudu i radu koji ulaže svake godine. Zahvaljujući njihovim razultatima danas ovdje i jesmo. Posebna zahvalnost i ministarstvu porodice, omladine i sporta i pomoćniku ministra, koji je danas ovdje sa nama i narano posebna zahvalnost generalnom sponzoru, kompaniji “Komerc mali”, istakao je Darko Tomaš načelnik opštine Prnjavor

Prnjavorska ulična trka ove godine biće održana 27. marta. Prnjavorčani će i ove godine biti humani jer je sav prihod namijenjen Udruženju roditelja djece sa smetnjama u fizičkom i psihičkom razvoju “Neven”, a i djeca iz tog udruženja će imati svoju trku.

Izvor: TV K3 

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *