Plišane koale preplavljuju Njujork, razlog za to je predivan

“Koale Njujorka” su neodoljivi humanitarci

Požari u Australiji se nastavljaju i sve više ljudi pokušava da pomogne ugroženim životinjama i prikupi novac. Istraživači sa Univerziteta u Sidneju procijenili su da je u požarima do sada poginula jedna milijarda životinja. Ovaj broj ne uključuje insekte i beskičmenjake.

U Njujorku humanitarna organizacija “Koale Njujorka“ pozicionirala je plišane koale svuda po gradu. Plišane igračke na sebi imaju zakačenu malu poruku u vidu etikete kako bi svako ko ih vidi mogao lako da donira novac ugroženim životinjama. Sve što treba da urade je da skeniraju QR kod.

Koale su postavljene na najrazličitija mjesta. Zakačene su na ulične svjetiljke Bruklinskog mosta, na ogradama Central parka, našle su se i u vatrogasnim stanicama. Cilj je jasan. Umanjiti štetu požara tako što će se odmah pomoći ugroženim životinjama.

– U ovom trenutku naše osoblje, kvalifikovani radnici i volonteri rade cijeli dan kako bi osigurali da što više životinja dobije njegu koja im je potrebna, kao i hranu, kako bi se oporavili. Ovo uključuje koale, kengure, vombate, oposume, ptice, reptile itd – istakao je jedan od organizatora na stranici GoFundMe.

Potrebno je da se povređene životinje što prije lociraju, spasu i zbrinu. Njihova populacija je pogođena, jer je većina njih izgubila svoj dom i proći će dosta vremena prije nego što se većina njih oporavi. Mnogo životinjskih vrsta može izumrijeti ako se ubrzo ne preduzmu potrebne mjere zaštite – prenosi Bored Panda.

“Koale Njujorka” su primile mnogo donacija od poznatih ličnosti, organizacija, kao i društvenih zajednica. Uskoro bi trebalo da dostignu svoj zacrtani cilj od 15 hiljada dolara. Ovoj organizaciji su se pridružile i “Koale Londona”.

 Zajedno smo jači – poručuju iz organizacije “Koale Njujorka”.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *