Poznat je i izgled najnovijeg HUAWEI premium telefona

Kako stvari sada stoje, mart će izgleda biti veoma značajan mjesec za kineski Huawei…

Dva mjeseca prije zvaničnog predstavljanja novog Huaweijevog flegšipa P40 Pro, na sajtu 91mobiles pojavili su se detaljni renderi tog telefona.

Na njima je najuočljiviji pravougaoni modul sistema zadnje kamere uređaja, u koji su smještene četiri kamere. Tri osnovne imaju uspravan raspored, jedna ispod druge, dok je pored njih smješten blic i četvrti 3D ToF senzor ili makro kamera.

Glavna kamera uređaja bi, prema nezvaničnim informaicijama, trebalo da bude opremljena Sony-jevim senzorom od 52 megapiksela.

Sudeći prema glasinama, Huawei će ovoga puta napraviti još jedan korak naprijed kada su kamere u pitanju, pa će tako uređaj imati novu periskopsku kameru sa mogućnošću optičkog zuma do 10 puta. Dualna prednja selfi kamera opremljena je sa dva senzora, osnovnim i ultaširokim.

Tasteri za uključivanje, isključivanje i regulaciju jačine zvuka smješteni su sa desne strane uređaja, dok se sa donje strane nalaze USB-C priključak i zvučnik.

Sudeći prema renderima, Huawei P40 Pro će biti ponuđen pet boja: crnoj, zlatnoj (Blush Gold), srebrnoj (Silver Frost), morsko plavoj (Deep Sea Blue) i ledeno bijeloj (Ice White). Manji P40 model će biti dostupan u istim bojama.

Rendere novog Huaweijevog flegšipa nešto kasnije je objavio i poznati dojavljivač Evan Bles. Prema njegovim tvrdnjama, kućište telefona zaobljeno sa sve četiri strane djelimično je napravljeno od keramike. Inače, na njegovim renderima, uočljivo je da P40 Pro sa zadnje strane ima sistem od pet kamera.

Osim novog flegšipa, kineski tehnološki gigant će, najvjerovatnije, takođe u martu predstaviti svoj sledeći model pamentog telefona sa savitljivim ekranom.

Uređaj pod imenom Huawei Mate Xs neće biti potpuno nov model, već unaprijeđena verzija prethodnika Mate X. Pokretaće ga HiSilicon Kirin 990 čipset, sa podrškom za 5G mreže.

Kada se pojavi na tržištu, Huawei Mate Xs bi mogao da bude jeftiniji od svog prethodnika, što je rezultat poboljšanja u procesu proizvodnje ekrana, koji će ovde biti jednostavniji od ekrana kod Mate X, prenosi GSM Arena.

Mate Xs bi, takođe trebalo da ima unaprijeđen dizajn šarke i bolji i izdržljiviji ekran. Telefon će biti manji od prethodnika, ali će zadržati istu veličinu displeja kao kod Mate X.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *