Predstava “To nisam ja” oduševila publiku

Dramska scena SPKD „Prosvjeta“ Prnjavor odigrala je predstavu “To nisam ja”, koja govori o teškoj i danas aktuelnoj temi nasilja na društvenim mrežama, a koja je oduševila sve prisutne u prnjavorskom Centru za kulturu.. Projekat pod nazivom „To nisam ja – forum teatar“ osmišljen je, sa ciljem da se unaprijedi znanje i kompetencija mladih za bezbjedo korištenje društvenih mreža.

Predstava „To nisam ja“ tretira jednu izuzetno aktuelno temu, a to je diktat društvenih mreža, virtuelni život i nasilju na društvenim mrežama. Predstava govori o grupi djece koja se, kako odrastaju, sve više udaljavaju, a njihov život postaje sve više virtuelan, pri čemu gube sve realne kontakte i počinju da se ponašaju kako pravila instagrama i fejsbuka nalažu.

Specifično je da je ova predstava nastala u formi forum teatra, što podrazumijeva aktivno učešće publike. Nakon izvedenog komada slijedi diskusija, gdje publika nudi nova alternativna rješenja, koja glumci odmah odigraju.

Sam tekst je u većinskom dijelu proizvod rada glumaca, a publika je to prepoznala kao nešto što je njima blisko i prepoznatljivo i nažalost kao nešto što oni mogu da vide u svom okruženju, naglašava rukovodilac Dramske scene Brankica Radonjić.

Suštinu postave za predstavu, osim glumaca Dramske scene “Prosvjete”, čine i srednjoškolci Gimnazije i SŠC “Ivo Andrić” Prnjavor. Predstava je odigrana u okviru projekta pod nazivom „Mladi kao snaga promjene u svojim zajednicama“.

 

Izvor TV K3

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *