Rekli su joj da ima rak, a onda je dobila na lutriji: Sav novac uložila je u jedno – da dobije bebu

Medicinskoj sestri iz Velike Britanije ljekari su rekli da, ukoliko želi dijete, rodi što prije.

Medicinska sestra Rebeka Braun (39) iz Notingema u Velikoj Britaniji koja je imala predkancerogene ćelije grlića materice, osvojila je na lutriji 250.000 funti, a dobijeni novac dala je za vantjelesnu oplodnju zahvaljujući je dobila ćerkicu Etel.

Rebeki su ljekari 2018. godine ustanovili pretkancerogene ćelije grlića materice. Savjetovali su je da rodi što prije, ukoliko želi bebu. Zbog toga je odlučila da sav novac koji je dobila uloži u pokušaje vantjelesne oplodnje. Uspjela je da zatrudni posle drugog pokušaja.

Ova medicinska sestra sada slavi rođenje ćerke Etel, koja se rodila carskim rezom, teška 3.200 grama.

Braunova, koja je odbila da napusti posao uprkos dobitku, rekla je da je njen “paket radosti” neprocjenjiv.

Nju podržavaju otac Dejvid (64), mama Ivon (63) i sestra Džuli (37).

Rebeka je rekla za Mirror da je plakala kada je osvojila na lutriji.

– Nikada nisam mislila da dobitak koristiti za plaćanje vantjelesne oplodnje, to je sigurno. Nikad nisam mislila da ću sada biti tu gdje jesam. Bilo je pomalo manično ali totalno je vrijedilo. Dan nakon što se rodila, bila sam u nevjerici. Nisam mogla da vjerujem da je ona moja beba. Mislila sam da je to san iz koga ću se probuditi – rekla je Rebeka.

Na pitanje da li bi se Etel rodila da nije bilo lutrije, Rebeka kaže da bi se njena ćerka vjerovatno rodila, ali da ona sama ne bi finansirala vantjelesnu.

Ona, inače, nije imala u planu da uskoro rađa decu, ali se sve to promijenilo kada su ljekari konstatovali da ima pretkancerogeno stanje grlića materice.

– Otac mi je rekao da mi je za dijete potreban muškarac, ali sam mu ja dokazala da nije u pravu. Dobro, treba vam muškarac, ali ne morate da budete u vezi – objasnila je ona dodavši da je 12.000 funti potrošila na anonimnog donora.

 

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *