Trik za čišćenje bubnja veš-mašine koji je odmah postao hit: Sva prljavština i kamenac odmah nestaju

Potrebno je samo pet minuta da kompletno očistite svoju veš-mašinu.

Koliko god da vam se čini da je vaša veš mašina čista, budite sigurni da se u bubnju nakuplja enormno veliki broj bakterija, kamenac, ostaci omekšivača, deterdženta… Upravo ova prljavština može negativno da se odrazi na kvalitet veš-mašine, tačnije njenu dugotrajnost i kvalitet pranja.  Zato je potrebno da je s vremena na vrijeme dezinfikujete i dubinski očistite.

Među mnogim načinima za eliminisanje kamenca i neprijatnih mirisa, nedavno se na Fejsbuku pojavio genijalan trik jedne domaćice koja tvrdi da uz pomoć tablete za mašinsko pranje sudova možete da osvježite svoju veš mašinu i odstranite sve nečistoće.

– Prije uključivanja mašine ubacite četiri tablete za pranje sudova u veš mašinu i podesite visoku temperaturu. Za samo pet minuta primijetićete male smeđe čestice i voda će postati braon. – napisala je u objavi.

Iako je internet publika ostala zadivljena rezultatima, pojedinci su izrazili sumnju u ovu vrstu čišćenja zbog opasnosti koju može da donese korišćenje proizvoda koji nije predviđen za tu upotrebu.

Stručnjaci su tako nagovestili da svaki model i vrsta mašine za veš zahtijevaju različitu vrstu upotrebe, pa samim tim i čišćenja. Kod nekih se ne preporučuje korišćenje koncetrovanih izbjeljivača, odstranjivača fleka i sredstva na bazi ugljovodoničnih rastvarača, poput petrola, jer mogu da izazovu oštećenja uređđaja.

Samim tim eksperti ističu da bi trebalo da budete oprezni, a kao najpovoljniji i najefektiniji način za čišćenje navode sodu bikarbonu i limun.

 

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *