U srednjoškolskom centru Čelinac otvorena ograda (FOTO/VIDEO)

U okviru projekta “Mladi kao snaga promjene u svojim zajednicama” koji je sprovodila IN Fondacija na opštinama Prnjavor i Čelinac uz podršku programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) , juče, 31. januara, svečano je otvorena ograda u srednjoškolskom centru u Čelincu.

Nosioci projekta postavljanja nove ograde bili su učenici Aleksandar Filipović i Đorđe Pejić uz podršku škole.

Otvaranju ograde prisustvovali su i učesnici iz Prnjavora, a svi prisutni su mogli napisati nešto na platno koje je bilo postavljeno u školi, kao znak da mladi mogu mnogo, samo ako žele i ako im se da prilika.

I tim našeg portala je, takođe, ostavio nešto na platnu što će ostaviti uspomenu da smo i mi prisustvovali tom činu.

Inicijator projekta Đorđe Pejić je prisutnima rekao nešto više o projektu, a za naš sajt izjave su dali i profesor Srđan Tomašević, kao i koordinatorica projekta Bojana Delibašić-Bjelić, što možete pogledati u video zapisima.

 

A da na ovim prostorima žive najbolji domaćini, potvrdili su juče i Čelinčani koji su goste iz Prnjavora upoznali sa gradom i pokazali im neke od zanimljivosti.

 

 

 

U ime učesnika iz Prnjavora zahvaljujemo se Čelinčanima na odličnom gostoprimstvu i divnim uspomenama koje smo juče zajedno stvorili za vječno pamćenje.

 

(Vinčić Ognjen/Grgić Ibrahim)

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *