Vijeran mišu i tastaturi: Gejmeru dosadile konzole i laptopovi, pa napravio “desktop za ponijeti”

Živopisni “Nuclear Football”, sa svim komponentama i monitorom, spakovan je u poveći kofer

Pojam prenosne igračke mašine uglavnom vezujemo za neki bijesni gejmerski laptop. Međutim, član foruma Reddit pod imenom “thegarbz”, imao je drugu ideju – desktop za ponijeti.

Živopisni “Nuclear Football” je, sa svim komponentama i monitorom, spakovan u poveći kofer (Pelican 1525, ako nekoga zanima).

U donjoj, prostranijoj pregradi kofera je Corsair compact SF600, koje napaja Gigabyte B450-i Aorus Pro Wifi matičnu ploču, na kojoj su AMD Ryzen 5 2600 procesor, RTX 2070 Super Founders Edition i memorija od 16 gigabajta.

The Nuclear Football

Skladište od 256 gigabajta (NVMe slot) možda djeluje skromno, ali prema riječima vlasnika, uglavnom jednu igru pegla dok je ne “obrne”, tako da nema potrebe za većim prostorom. Sve ovo hladi namjenski isplanirano vodeno hlađenje.

Ekran je svakako najveća atrakcija ovog računara, i zauzima čitavu gornju pregradu kofera, pa se uređaj otvara poput laptopa. Autor se svojski potrudio da pronađe model tankih ivica sa tasterima koji su pozicionirani sa prednje strane, prenosi Svet kompjutera.

Izbor je pao na Dellov P2319H monitor, dijagonale 23 inča. Mjesta za ugrađenu tastaturu nema. Međutim, prednji dio (oko drške kofera) obiluje portovima za najrazličitije periferije, a čisto da ne ostane “običan”, ugrađen mu je i dodatni ekran.

S obzirom na to da je težak 12,1 kilogram, Nuclear Football namjenjen je isključivo igranju na stolu. To je, ruku na srce, jedina efikasna pozicija i za igrački laptop uporedive konfiguracije, koji ovaj kompjuter, uz odsustvo baterije, veću masu i za manje love, uspješno imitira.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *