Završna konferencija projekta pod nazivom „Mladi kao snaga promjene svojoj zajednici “

Završna konferencija je kruna sedmomjesečnog projekta koji je imao za cilj da osnaži mlade da postanu aktivni i odgovorni građani koji će kroz svoje djelovanje doprinjeti unapređenju svojih lokalnih zajednica (Prnjavor i Čelinac).

U period od septembra 2019. pa do mart 2020. mladi uzrasta od 15 do 24 godine su prošli niz obuka sa ciljem da steknu znanja i vještine za pisanje projekata, da postanu aktivni i odgovorni članovi društva, te  da se motivišu i pokrenu svoje inicijative u zajednicama, koristeći svoje lične kapacitete i resurse zajednice u kojoj žive. Mladi su zatim pretočili svoje ideje u projekte uz mentorstvo. Najuspješniji projekti su dobili finansijsku podršku za realizaciju u lokalnoj zajednici. Nakon same realizacije projektnih aktivnosti, mladi su učili o procesu projektnog izvještavanja uz mentorstvo.

Na samom kraju projekta organizuje se Završna konferencija gdje će projektni timovi mladih predstaviti svoje inicijative i postignute rezultate kroz mini projekte.

PROGRAM

28.02.2020. (petak) u 18 sati biće prikazan film “To nisam ja” – u formi forum teatra koja je nastala kroz ovaj projekat, a govori o vršnjačkom nasilju na internetu. Nakon predstave slijedi i kratak film pod nazivom „Tamo“. Ovaj dio programa se odigrava u Studentskom pozorištu Banja Luka – Ulica Veselina Masleše 20

29.02.2020.  (subota) sa početkom u 9,30 sati biće predstavljene male inicijatve i rezultate koje su mladi postigli u svojim zajednicama, ova sesija održaće se u hotelu Jelena, Banja Luka

Projekat „Mladi kao snaga promjene u svojoj zajednici“ realizujemo zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Izvor BUKA

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *